Hanna van Dijk

 
“Beeldschone melodieën, complexe ritmes, creatieve verrassingen. De klank van de piano op z’n best. Alles door, met en voor mijn Hemelse Vader.”
— Hanna Marieke van Dijk

Hanna Marieke van Dijk vroeg mij enige tijd geleden om foto's te maken voor haar afstudeerconcert, waar ze af zal studeren als jazz pianiste aan het HKU Utrechts Conservatorium. Haar eigen project is het Hanna Marieke Trio, waarmee ze lyrische jazz speelt. De composities die ze schrijft voor haar trio gaan over haar geloof in God. Kijk vooral even op de Facebook pagina (zie de link) voor een voorproefje! 

Naast geweldige jazz pianiste ken ik Hanna persoonlijk als een super leuke, eerlijke en pittige meid met een hart voor de Heer. Ik ben blij dat ik haar mijn vriendin mag noemen en hoop dat we samen nog veel avonturen mogen beleven; zoals zwemmen in het Amsterdamse bos en nog meer plekken!! 

Zie hieronder het resultaat van onze shoot en van het eindresultaat met één van mijn foto's verwerkt in haar poster voor haar afstudeerconcert. Vet he?! Check ook even mijn nieuwe logo rechts onderin beeld, waar ik binnenkort nog even een apart post aan zal wijden :) 

Als je benieuwd bent naar haar eindexamenconcert, klik dan hier om het evenement op Facebook te bezoeken. 

In de koninklijke zaal van het Utrechts Conservatorium klinkt romantische jazzmuziek. Achter de piano zit een zelfverzekerde vrouw in een beeldschone jurk. Het contrast tussen dramatische complexe klanken en tedere aanrakingen van de pianotoetsen grijpt je aandacht. Ze blijft je verassen met verschillende bezettingen, maar de hemelse klanken van de piano staan centraal. Het concert is grotendeels akoestisch met het Hanna Marieke Trio en eindigt met strijkers en zangeressen.

Ze heeft een aanstekelijke passie voor muziek en ze zoekt de grenzen op als het gaat om ritme en harmonieën. Toch kan ze je ontroeren met een simpele drieklank die nooit eerder zo bedachtzaam is gespeeld. Dat laat ze horen in haar eigen composities geïnspireerd door een bijzondere mix van Tigran Hamasyan, Bill Laurence en Justin Kauflin. Daarnaast speelt ze arrangementen van bekende melodieën en heeft ze ook het lef om meerdere delen ter plekke te improviseren.

Muzikanten:
Mees Siderius (drums)
Jurriaan de Kok (contrabas)
Bas Wijnans (saxofoon)
Marijn Meijer (viool)
Violetta Adamova (viool)
Johanna Kouwenhoven (altviool)
Diederik Smulders (cello)
Lizet Vink (vocals)
Jessica de Boer (vocals)
Viviënne Preemen (vocals)
Janike van Dijk (vocals)