Bruiloft Judith en Rik

 

Toen Judith vorig jaar september vroeg of ik haar wilde ontmoeten voor een oriënterend gesprek om de trouwdag van haar en Rik te fotograferen was ik he-le-maal enthousiast! Judith en Rik ken ik namelijk al 7 jaar! We hadden bij elkaar bij NSA gezeten, een studentenvereniging van de Navigators. Judith en ik zaten zelfs in hetzelfde jaar, dus we kenden elkaar redelijk goed! Tijdens het oriënterend gesprek werd er dan ook eerst bijgekletst! Na het laten zien van mijn portfolio en het bespreken van de mogelijkheden en even nadenktijd kreeg ik te horen dat Judith en Rik mij hadden uitgekozen als hun trouwfotograaf! Ik was helemaal blij! Ze wilden ook graag een loveshoot doen om foto's te maken voor de trouwkaart. Dit is uiteindelijk een van mijn meest favoriete loveshoots geworden! Hier is de link voor als je even wilt kijken: https://mirjamvanklaarbergen.com/ne/loveshoots/judith-en-rik. 

Op 26 mei trouwden Judith en Rik. Ik was er vroeg bij, maar nog nooit was ik zo snel op een bruiloft gearriveerd! Alle voorbereidingen van Judith vonden plaats in het ouderlijk huis van Judith in Amsterdam West. De videograaf en audiograaf waren aanwezig, het zusje van Judith, de bruidsmeisjes kwamen nog even hun haar doen, de kapper & visagiste en natuurlijk de ouders van Judith. In de loop van de ochtend verzamelden de familie, belangrijkste vrienden en ceremoniemeesters zich bij het ouderlijk huis van Judith, waar Judith de trap af zou komen en Rik voor het eerst zou zien. Familie werd warm begroet, waarna Judith, Rik en ik afreisden in een prachtige oude Mercedes voor de fotoshoot van Judith en Rik samen. Dit is altijd zo’n heerlijk momentje van de dag waarop ik de meest speciale foto’s kan maken voor en van het stel, waar ze nog lang met veel plezier op terugkijken. Na dit heerlijke genietmomentje gingen we naar Boerderij Langerlust in Amsterdam Zuid-Oost, waar de rest van de bruiloft plaatsvond, behalve het kerkelijk huwelijk. In de appelboomgaard van Boerderij Langerlust waren stoelen en versieringen klaargezet voor het burgerlijk huwelijk. Vroeg in de middag zong Judith een lied voor Rik, voor een klein deel van de daggasten om het intiem en persoonlijk te houden. Tot grote verrassing van de familie arriveerde enige tijd later de opa van Rik met Stichting Ambulancewens, die anders niet op de bruiloft van Judith en Rik aanwezig kon zijn! Een heel emotioneel moment voor de familie, waarop je eigenlijk het liefst afstand zou nemen om ruimte te geven aan iets heel intiems en persoonlijks, maar het vastleggen van deze momenten zijn ontzettend kostbaar en waardevol. Even daarna arriveerden de daggasten – sommige vrienden kwamen helemaal uit Nieuw-Zeeland! – waarop het burgerlijk huwelijk plaats kon vinden en Judith en Rik officieel voor de wet trouwden met elkaar. Na het burgerlijk huwelijk was er tijd voor een fotomoment, taart, wat fris en ontspanning en daarna stond het avond eten voor alle daggasten op de planningen. Ook een momentje voor mij om even met de benen omhoog te gaan! Na het diner stond het kerkelijk huwelijk in de Grote Laurenskerk te Weesp op de planning, waar nog meer vrienden en familie waren uitgenodigd. Het was een prachtige dienst gevuld met prachtige momenten die de dienst erg persoonlijk maakten voor Judith en Rik. Zo lazen ze geloften aan elkaar voor die ze zelf geschreven hadden, baden de ouders van Judith en Rik ten overstaan van de gemeente voor een zegen voor het huwelijk van Judith en Rik en zong de vader van Rik ook nog eens een lied die hij zelf geschreven had en waar hij een jaar aan had gewerkt. ’s Avonds toen iedereen arriveerde bij Boerderij Langerlust voor het feest, bleek maar weer hoe ontzettend sociaal en geliefd Rik en Judith waren, door de hoeveelheid mensen die ze stonden op te wachten en speciaal voor hen gekomen waren om hun huwelijk te vieren. Wat een zegen moet dat zijn.

Al met al kijk ik terug op een prachtige dag, welke gevuld was met prachtige, mooie, vreugdevolle en intieme momenten. De liefde die Judith en Rik voor elkaar voelen was merkbaar en tastbaar, prachtig om te aanschouwen en heeft vele mensen veel vreugde bezorgd en samengebracht. Een rijk gezegende dag met schitterend weer. Geniet mee van de foto's, die hopelijk een indruk geven van hun prachtige dag!