Bruiloft Ester en Derk

Wow, wat heb ik genoten van de bruiloft van Derk en Ester! Het was een dag om niet snel te vergeten. Maar voordat ik vertel hoe de trouwdag van Ester en Derk was, wil ik eerst even het bijzondere verhaal vertellen hoe wij bij elkaar zijn gekomen. 

Derk ken ik al 6 jaar. Hij zat bij NSEde en ik zat bij NSA in Amsterdam. Een paar vriendinnen en ik gingen naar een extern feestje in Ede. Daar kwam ik Derk tegen, een gezellige, spontane maar ook bewuste jongen. Later kwamen we elkaar nog geregeld tegen op een feestje of activiteit van de Navigators.

In mei kreeg ik een mailtje van Derk. Dat was voor mij een heel bijzonder mailtje. Derk wilde mij namelijk boeken voor zijn bruiloft samen met zijn allerliefste Ester (aw). Daarmee was Derk de eerste persoon die mij vroeg voor zijn bruiloft zonder dat hij een kennismakingsgesprek wilde of mijn portfolio wilde inzien! Ik was meteen enthousiast!!! Ik had alleen één probleem. Ik had al plannen op de dag dat Derk en Ester wilden trouwen, die heel belangrijk voor mij persoonlijk waren. Ik ben eerlijk geweest tegen Derk en Ester, en heb ze verteld hoe graag ik hun bruiloft wilde doen, maar ook hoe graag ik die dag op een andere plek wilde zijn waar ik God kon dienen. Ik vroeg ze of ze wilden bidden voor de juiste fotograaf op hun bruiloft. Het hele verhaal zal ik jullie besparen. Jullie kijken nu naar de blog van hun trouwdag, dus dan is er ergens iets goed gegaan! Absoluut. Maar des te bijzonderder vond ik het om deze dag te mogen fotograferen, omdat ik eigenlijk andere plannen had voor die dag, en we alle drie gebeden hadden dat de juiste fotograaf op hun dag mocht zijn. De Heer had dus andere plannen met mij, en dat vond ik zo gaaf!!! Dat maakte deze dag extra bijzonder voor mij, dat ik Hem hiermee kon dienen en niet met datgene wat ik zelf gepland had. Maar ik heb Derk en Ester in deze tijd ook leren kennen als een stel dat een onvoorstelbaar blijk van vertrouwen in de Heer gaf. In een tijd waarin ze hadden kunnen stressen voor hun bruiloft deden ze dat niet. Daarin zijn zij een enorm voorbeeld voor mij geweest, en daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Ik voelde me dan ook extra vereerd dat ik hun bruiloft mocht fotograferen. Dit stel wil ik dienen met mijn hele hart, dacht ik. Ik hoop dat dat gelukt is!

Derk en Ester hadden in ieder geval een hoge verwachting gecreëerd voor hun grote dag, en al met al kan ik zeggen dat zij - samen met alle andere lieve gasten en mensen die hebben meegeholpen om deze dag tot een schitterende dag te maken - de verwachting helemaal waar hebben gemaakt.  

Mijn dag startte bij het ouderlijk huis van Ester, waar de speciaal voor Ester gemaakte bruidsjurk werd aangetrokken. De jurk was niet helemaal wat ik gewend was! Het was een uniek exemplaar, erg kleurrijk. Omdat de details van de jurk in zo veel elementen van de dag terugkwamen, paste het niet alleen heel erg goed bij Ester, maar ook bij de rest van de aankleding, de corsages van de gasten, het pak van Derk, de versiering van de feestzaal, enz enz enz. Erg goed over nagedacht dus! Tijdens de dag ontdekte ik steeds meer dingetjes die matchten bij de jurk van Ester, wat erg leuke en verrassende elementen waren! Ester en ik werden na het aantrekken van de jurk door de moeder van Ester gebracht naar het Pannenkoekenhuis in Cappelle a/d IJssel. Daar was het wachten op Derk, die na een kleine omweg bij de parkeerplaats van het pannenkoekenhuis aankwam op een super tof versierde bakfiets! (Weer een match met de jurk van Ester!) 

Één en al stralende gezichtjes bij de eerste ontmoeting!! Daarna was het tijd voor de loveshoot, een heerlijk moment op de dag voor het stel en voor mij! Na de loveshoot werden Derk en Ester opgewacht door de familie en superdaggasten (die hoorde ik laatst op een bruiloft en vond ik wel leuk!), waarna we vertrokken naar het klooster in Oosterhout, een heel speciale plek voor Ester en Derk. Ze vertelden bij aankomst dat ze God graag op één willen zetten in hun leven en daarom een moment van aanbidding en ontmoeting met God wilden inplannen in de dag. Dat wilden ze graag met ons delen. En het was een prachtig moment. Ingetogen, persoonlijk, intiem en passend bij Derk en Ester. Bij terugkomst in Capelle wachtten de rest van de daggasten Derk en Ester op met een haag met bellenblaas. Nog meer leuke mensen! Na de koffie was het tijd voor het fotomoment, waarna een heuse show van Derk en Ester op de planning stond! Volgens mij heeft er niemand meer van dit moment genoten dan Derk en Ester zelf. Zoals Derk het zo mooi zei onder het eten: "We halen graag het kind in mensen (weer) naar boven." Dat vond ik een mooie gedachte en een mooi streven! Ik heb er in ieder geval van genoten! 

Na de nodige beweging begonnen we toch wel trek te krijgen. De mensen van de kerk hadden gelukkig verrukkelijk voor ons gekookt, dus konden we heerlijk eten. Na het eten was het tijd voor de dienst. De dienst, ja, die was ook al zo mooi! Als ik alles opnoem wat ik mooi vond ben ik voorlopig nog niet uitgepraat. Maar een paar dingetjes die er voor mij uit sprongen: de zelf geschreven geloftes van Derk en Ester. Ik heb net iets te goed opgelet bij het maken van de foto's om alles mee te krijgen, maar ik vond het schitterend dat zowel Derk als Ester God op één willen zetten in hun leven, en de ander als goede tweede. Geweldig! Ze bestaan nog!! Een ander schitterend ding was toch wel het super aandoenlijke nichtje van Derk en Ester die met de ringen op de step aan kwam rijden!! 

En toen zat mijn werk er officieel op. Maar om een heleboel redenen die neerkomen op "gewoon gezellig" blijf ik vaak nog even plakken, in overleg met het bruidspaar. Ik werd zelfs van harte uitgenodigd om nog bij het feest aan te sluiten en gezellig wat te drinken. Dat heb ik toen gedaan! Derk en Ester hadden een hele leuke foto booth geregeld, een heel erg leuk idee! Daar heb ik stiekem natuurlijk ook een paar foto’s van gemaakt! En ja, aan de foto’s kun je vast zien dat het een groot feest was!

Al met al vond ik het een fantastische dag, een enorme eer om gevraagd te worden voor zo’n mooi stel. Ik heb intens genoten van alle mooie dingen op hun dag. Ik voel me soms meer gast op een bruiloft waarop ik mijn hobby kan uitoefenen om mijn vreugde compleet te maken. Al het contact met het stel en de gasten op een bruiloft maakt mijn dag vaak al helemaal geweldig! Deze dag was er ook zo eentje. A deep joy!