Bruiloft Gerard en Daniek (selectie)

Terug naar 19 mei 2015. Toen Gerard vroeg of ik zijn bruiloft met Daniek wilde fotograferen kwam dat als een enorme verrassing. Ik had immers nog nooit een bruiloft gefotografeerd, komt dat wel goed? Kan ik dat wel? En hoe werkt dat precies? Maar tegelijkertijd voelde dat als een enorme bevestiging en compliment. Gerard verzekerde me dat ik mooie foto's kon maken en dat hij heel graag wilde dat ik het zou doen. Zou ik er inderdaad klaar voor zijn? Ik had al eens eerder nee gezegd tegen een bruiloft omdat ik het gevoel had dat ik er nog niet klaar voor was. Maar het enthousiasme van Gerard en het feit dat ik nog genoeg tijd had om me voor te bereiden hebben me overgehaald, en daar ben ik ontzettend blij mee. Gerard en Daniek hebben me als allereerste de kans gegeven om hun bruiloft te fotograferen en dat zal ik me voor altijd blijven herinneren! Heel veel dank daarvoor dus lieverds :) 

20 januari, Hardenberg. Het was de hele week koud geweest en die ochtend lag er een klein laagje sneeuw in het Oosten van het land. Ik werd opgehaald door de vriendin van Daniek, die samen met mij de corsetten nog even wilde ophalen. Bij aankomst was Daniek al helemaal klaargemaakt en het werd steeds drukker en gezelliger in de woonkamer van het ouderlijk huis van Daniek. Toen Gerard ten tonele verscheen was dat al in de wijde omtrek te horen. De beste vriend van Gerard had twee weken daarvoor een nieuwe bolide aangeschaft, die hij en zijn vrouw als trouwauto mochten gebruiken. Van afstand was het niet te horen of er nu een trekker of een grote truck aan kwam rijden. Het bleek het laatste te zijn, tot groot vermaak van de vrienden van Gerard en Daniek. Ze stonden al in twee rijen te wachten in de gure kou. Nadat Gerard was gearriveerd, kwam het grote moment, waarop hij zijn bruid kwam ophalen. Na de innige begroeting volgde de grote ontzetting. Want Gerard had een stropdas omgedaan. Daar was Daniek niet zo blij mee, dus de stropdas moest af. Maar dat gaf niet, want Gerard had even het grootste plezier gehad en dat was het waard! Daarna werd er niet lang getreuzeld. In twee auto's vertrokken het bruidspaar en hun vaste chauffeur in de vorm van Gerards beste vriend, en de beste vriendin van Daniek met mij richting de Oldemeijer Plassen. Dit was, zeker met de sneeuw, een magisch stukje natuur waar we sprookjesachtige foto's hebben gemaakt. En oh, wat was het koud! Daarom heeft Daniek maar even haar jasje uit gehad, maar wat staat dat haar mooi he? Een hele mooie stoere look die prachtig bij haar prinsessenjurk past, en haar een beetje een rock chique uiterlijk geeft. Binnenkort kan ik hopelijk meer laten zien van deze mooie dag!