Mirjam van Klaarbergen Photography
 
 
Foto door Vivre Fotografie -  www.vivrefotografie.nl

Foto door Vivre Fotografie - www.vivrefotografie.nl

Hee! Wat leuk dat je wat meer over mij wilt weten. Ik ben Mirjam, 26 jaar en ik ben bijna klaar met mijn master Onderwijsstudies aan de Universiteit Leiden. Onderwijsstudies is een afstudeerrichting van Pedagogische Wetenschappen, waar ik 7 jaar geleden mee begon in Amsterdam. Ik krijg tijdens fotoshoots heel vaak de vraag van mensen of ik fulltime fotograaf ben. Mensen reageren vaak verrast als ik zeg dat ik (nog) studeer. Ik vertel je graag mijn verhaal. 

Een van de eerste herinneringen die ik heb van mijn liefde voor fotograferen komt van de heerlijke zomervakanties die ik vroeger altijd met mijn ouders en zusje in het buitenland doorbracht. Mijn ouders lieten me foto's maken met hun camera. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, die camera zagen ze namelijk niet meer terug! Ik droeg de camera van mijn ouders overal mee naartoe en ik maakte foto's van wat ik zag, wat me opviel en wat mijn interesse wekte. Ik kon me er uren mee vermaken en ging er helemaal in op. 

 

Mijn liefde voor fotografie was gewekt en ik begon thuis ook foto's te maken. Ik probeerde de schoonheid in mijn eigen omgeving te zien. De meeste foto's van de galerij hieronder zijn gewoon in de voor- of achtertuin van mijn ouders gemaakt, en veel andere natuurfoto's binnen een straal van 5 kilometer rond ons huis.

In 2010 werd ik lid bij de Navigators Studentenvereniging Amsterdam, een christelijke studentenvereniging. Na een tijdje werd  ik gevraagd of ik foto's wilde maken van de activiteiten. Ik vond het een enorme eer dat ik daarvoor gevraagd werd, want dat was een enorm compliment en straalde vertrouwen uit. Maar ik vond het ook wel heel spannend! Ik was gewend om foto's te maken in de natuur, en niet van mensen, waar hele andere vaardigheden bij komen kijken. Toch heb ik ja gezegd, omdat het me ontzettend leuk leek om te doen! Na een poosje werd ik gevraagd door een dispuutsgenoot of ik foto's wilde maken voor zijn portfolio. Weer een hele eer, en ik zei weer ja! Kennelijk vonden anderen dat ik het goed had gedaan, want ik werd vanaf dat moment vaker gevraagd om foto's te maken van mensen in mijn omgeving. 

 
Foto door Vivre Fotografie -  www.vivrefotografie.nl

Foto door Vivre Fotografie - www.vivrefotografie.nl

Ik zag het als een heerlijke uitlaatklep naast het studeren, wat niet altijd even gemakkelijk was.  Heel lang is het fotograferen niet meer dan een hobby geweest. Mijn studie ging namelijk voor. Ik vond het belangrijk om een diploma te halen, 'wat er daarna komt zie ik dan wel weer' dacht ik. Ook was het op dat moment nog niet belangrijk om te weten wat ik na mijn studie wilde doen. De Heer zou daarin voorzien. 

Vlak voor de zomer kwam hier verandering in. Samen met de Heer en met vrienden en familie die mij goed kennen heb ik toen besloten om de stap te zetten om na mijn studie fulltime voor de fotografie te gaan. Ik zie mezelf eigenlijk niet meer iets anders doen. Het fotograferen heeft altijd mijn hart en ziel gehad, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat ik er al mijn aandacht en energie aan kan geven. Ook mijn geloof krijgt een prachtige plek in dit werk. De stellen die willen trouwen in de kerk vinden het vaak fijn dat ik weet wat voor rol geloof in je leven kan spelen. Dat gedeelte mogen vastleggen vind ik fantastisch! Ik kom daarnaast op de meest prachtige locaties, ben veel in de natuur, en ik kom in contact met veel verschillende geweldige, lieve, hartelijke, warme en vrolijke mensen en daar word ik ontzettend blij van! 

Het is inderdaad een beetje een andere weg dan ik me 7 jaar geleden had voorgesteld. Ik heb mijn studie gekozen omdat ik graag mensen wilde helpen en ik mensen blij wilde maken. Nu maak ik ook mensen blij, maar dan op een heel andere manier! Naar Amsterdam vertrekken toen ik 18 was, is één van de beste beslissingen uit mijn leven geweest. Als fotograaf en ondernemer krijg je altijd te maken met de druk om te presteren, en de noodzaak om jezelf iedere keer opnieuw uit te vinden. In de afgelopen jaren heb ik de mogelijkheid gekregen om in een veilige omgeving ervaring op te doen op het gebied van fotografie, en goed na te denken over wat ik wilde doen met mijn leven na mijn studie. Alle ervaringen van de afgelopen jaren, positief en negatief, hebben me gevormd en me geleerd dat inzet en doorzettingsvermogen worden beloond, waardoor ik het avontuur na al die jaren van vorming aandurf. Ik voel me rijk gezegend met alle contacten die ik heb opgedaan, alle mogelijkheden die ik heb gekregen om te leren, groeien, bloeien, fouten te maken en weer op te staan. 

 
P1030937.jpg

Meer Mirjam

 
 
Italië 2016 met mijn ouders! 

Italië 2016 met mijn ouders! 

 

- God - Fotograferen - Passievol - Coldplay - Zus - Lezen - Natuur

- Gevoelsmens - Werken - Zomer - Levenslustig - Mensen - Leren

Enthousiast - Thee met honing - Wereldverbeteraar - Lekker eten

- Een beetje gek - Lekker niks doen - Bos - Doorzetter - Dromer - 

- Koken - Films - IJverig - Wandelen - Zingen - Hazelnootijs Zon


Ik ben een dromer, visionair en ik heb grote plannen voor de toekomst, maar ik houd ook van aanpakken in en genieten van het hier en nu. Ik ben een gevoelsmens, maar ik ben ook een denker.  Ik word enorm blij van mensen om me heen en ik geef graag een stukje blijdschap terug. Of dat nu is door mensen blij te maken met foto's of een lach, een arm of een gesprek, ik ben een mensen-mens. Ik ben dan ook graag bij familie en vrienden! Als ik alleen ben word ik blij van met mijn foto's en bedrijf bezig zijn, muziek luisteren, lezen, koken & lekker eten, chillen of een filmpje kijken. 

 
 
Italië 2017. Foto gemaakt met mijn camera op een statief, lange sluitertijd, handmatige focus op de sterren, een afstandsbediening, en... mijn tante! 

Italië 2017. Foto gemaakt met mijn camera op een statief, lange sluitertijd, handmatige focus op de sterren, een afstandsbediening, en... mijn tante!