Mirjam van Klaarbergen Photography
 
DSC_0273.JPG

 

Informatie

-

Loveshoots, familieshoots, zwangerschapsshoots, recepties

Omdat ik verschillende soorten fotografie aanbied en de wensen soms uiteen lopen, zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Ik hoor graag welke het beste bij jouw wensen past. 

 

Korte fotoshoot

 • Eén uur fotografie
 • Een digitaal album met ongeveer 15 foto's
 • Vanaf € 100 euro voor maximaal 15 bewerkte foto's
 • Vanaf € 125 voor 25-30 bewerkte foto's* 

Deze optie is ideaal om te kiezen wanneer je slechts een paar foto's wilt. Klik            HIER          voor een voorbeeld van een korte fotoshoot. 
*Voor studenten is het mogelijk om een korting van 25% te krijgen bij deze optie. Deze korting geldt niet voor familieshoots, maar kan bijvoorbeeld worden aangevraagd bij een loveshoot of bestuursshoot. 
 

Uitgebreide fotoshoot

 • Twee tot drie uur fotografie
 • Tot 50 bewerkte foto's 
 • Een digitaal album met 20-25 foto's
 • Vanaf € 150

Met dit pakket heb je ruim de tijd om verschillende locaties te bezoeken, van kleding te wisselen en/of veel verschillende soorten foto's te maken waardoor je een erg gevarieerde fotoshoot krijgt, met als bijkomend voordeel dat je ook meer foto's krijgt. Klik            HIER          voor een voorbeeld van een uitgebreide loveshoot en familieshoot.
 

Extra uren

Het is mogelijk om bovenstaand pakket uit te breiden met extra uren, bijvoorbeeld voor een receptie. Voor elk extra uur dat je mij wilt boeken betaal je € 100. 

Prijzen en opties

Hieronder kun je de opties vinden voor mijn bruiloft fotografie. Ik ben erg flexibel en kan in overleg tegemoet komen aan jouw wensen. 

Standaard

 • Het aantal uren waarop ik aanwezig ben op jullie bruiloft wordt in overleg bepaald. Bij deze optie geldt dat ik aanwezig ben voor een groot deel van de ochtend, de middag en een deel van de avond. In de praktijk is dit meestal vanaf het moment dat de bruid wordt opgehaald door de bruidegom tot en met de kerkdienst. Bij elkaar opgeteld betreft dit meestal ongeveer 10 uur. 
 • Ongeveer 200 met zorg bewerkte foto's van jullie dag, welke jullie het liefst een maand, maar bij drukte uiterlijk twee maanden na jullie trouwdag zullen ontvangen.
 • Het is mogelijk om mee te beslissen welke foto's tot de selectie behoren. Vaak kijk je zelf net iets anders naar de foto's van je eigen dag dan ik, daarom bied ik de mogelijkheid om (een deel van) de originele foto's van jullie dag in te zien en aan te geven welke foto's jullie graag bewerkt willen hebben. 
 • De keuzeopties die ik hierbij aanbied licht ik graag toe in een kennismakingsgesprek, waarin we rustig jullie dagplanning, wensen en vragen kunnen bespreken. 
 • Een digitaal album met de 75 mooiste foto's van jullie dag. 

  De prijs voor deze optie bedraagt € 750. Dit bedrag is exclusief reiskosten, omdat deze verschillen per locatie.  
   

Uitbreidingen

Het is mogelijk om bovenstaand pakket uit te breiden met de volgende opties

 • Extra uren: Wil je dat ik eerder kom en/of langer blijf, zodat je ook foto's hebt van het klaarmaken op de ochtend en/of van het feest? Dat kan! Hiervoor hanteer ik een aangepast tarief. Voor elk extra uur dat je mij wilt boeken betaal je € 100. 
 • Een trouwalbum: Bestellen van een trouwalbum bij mij is mogelijk. Ik bestel dit album bij één van de beste bedrijven in Nederland voor het leveren van trouwalbums. Wanneer je een album bij mij bestelt, mag je zelf weten hoeveel pagina's, wat voor papier, kaft en grootte je wilt. Extra kosten bedragen de aanschafkosten van het album en de kosten voor het maken van het album, welke in overleg bepaald worden.  
 • Een loveshoot: Wil je graag je graag mooie foto's voor je trouwkaart laten maken? Ook dat is mogelijk! Voor het gereduceerde tarief van € 75 kun je bij mij een loveshoot van 2-3 uur boeken. 

Werkwijze voor alle fotoshoots

Voorafgaand aan de shoot probeer ik altijd zo goed mogelijk uit te zoeken wat precies je wensen zijn. Heb je al een bepaald plaatje in je hoofd hoe het eruit moet komen te zien? Wil je een korte of een uitgebreidere shoot? En waar wil je afspreken? Hoe specifieker je bent, hoe beter ik weet wat je wensen zijn en hoe beter ik dat kan verwerken tijdens de shoot zelf. Stuur ook gerust een paar foto's op als voorbeeld! Ik vraag ook altijd van tevoren of je wilt meebeslissen over de selectie foto's die ik mag bewerken voor jullie. Ik bied hierbij verschillende opties aan; het inzien van alle foto's, een deel van de foto's en uiteraard wil ik de selectie ook gewoon zelf voor jullie maken en meteen bewerken. 

Tijdens de fotoshoot neem ik de tijd voor je en is de sfeer ontspannen en informeel. In het begin is het misschien nog even spannend, maar later gaat het vaak helemaal vanzelf! Ik wil graag dat jullie jezelf straks terug zien zoals jullie echt zijn, dus ik laat jullie ook lekker even kletsen en plezier hebben met elkaar. Soms stuur ik hierin een beetje aan als ik wat moois zie, maar niet te veel, want het moet wel natuurlijk blijven. Ik laat vaak foto's zien tussendoor, zodat jullie kunnen zien wat ik zie. Ik sta ook altijd open voor inbreng en suggesties van jullie kant. Op deze manier voelen jullie je betrokken bij de fotoshoot. Het belangrijkste is dat we er allemaal vooral veel plezier aan beleven en jullie er met een goed gevoel op terug kijken! 

Na de fotoshoot probeer ik jullie zo snel mogelijk jullie selectie of bewerkte foto's op te sturen. Wanneer je ervoor gekozen hebt om alle of een deel van de originele foto's in te zien ontvang je deze binnen een paar dagen op de mail via WeTransfer. Op verzoek kan het ook na de volgende dag. Nadat ik van jullie gehoord heb welke foto's jullie het mooist vinden en graag bewerkt willen hebben, ga ik met het bewerken van jullie foto's aan de slag. Jullie ontvangen de foto's idealiter na 3 tot 4 weken. Bij drukte kunnen jullie uiterlijk twee maanden na jullie shoot alle bewerkte foto's verwachten, maar dat komt op het moment niet voor. Met jullie goedkeuren maak ik vervolgens een blog van jullie mooiste foto's om te delen met vrienden en familie. 
 

Werkwijze voor bruiloften

Voordat je een fotograaf uitkiest kijk je altijd goed welke opties er zijn, maar zeker bij je bruiloft is dat erg belangrijk. Je bruiloftsfoto's bewaar je je leven lang, laat je aan iedereen zien die je lief is en hang je aan de muur in je nieuwe of zelfs eerste (!) huisje samen. Ze weerspiegelen herinneringen aan een heel belangrijke dag uit jouw leven en je wilt dat de sfeer op die dag op de juiste manier wordt vastgelegd. Voor een optimaal resultaat is een goede samenwerking met je fotograaf erg belangrijk. Daarom is het ook belangrijk dat je je bij je fotograaf op je gemak voelt. 

Om te kijken of ik bij jullie en jullie wensen pas, mag je mij vrijblijvend om meer informatie, foto's en een gesprek vragen.
Neem in de oriënterende fase van je zoektocht naar een fotograaf vooral contact met me op om te vragen of ik beschikbaar ben op je trouwdag. Als je verder nog vragen hebt, ben je van harte uitgenodigd om me te vragen wat je wilt weten. Ik help je graag op weg in deze fase. Mocht je eerste indruk goed zijn, dan kunnen we een kennismakingsgesprek plannen, waarin we rustig alle belangrijke dingen van jullie bruiloft kunnen bespreken en elkaar beter kunnen leren kennen. Voor dit gesprek heb ik een document opgesteld met punten die we kunnen bespreken, zodat alle belangrijke zaken aan bod komen. Als je wilt kan ik je dit document van tevoren toesturen. 
Als jullie na dit gesprek besluiten om mij te boeken als jullie trouwfotograaf (jeeej!) en jullie het leuk vinden om een loveshoot met mij te doen, is het mogelijk om een loveshoot bij mij te boeken tegen een gereduceerde prijs. 

Tijdens de bruiloft zijn er veel momenten dat ik me op de achtergrond houd om jullie mooiste momentjes onopvallend vast te leggen. Maar er zijn ook veel momenten dat ik juist dichterbij kom om jullie emoties en die van jullie gasten vast te leggen. Het fotograferen van wat er gebeurt op jullie dag heeft de prioriteit, en er gebeurt vaak meer dan jullie kunnen zien op jullie dag! In principe pauzeer ik daarom alleen kort tijdens de lunch en neem ik een iets langere pauze tijdens het avondeten, om geen moment van jullie dag te missen. Op de rustigere momenten, zoals vlak na het taart moment, praat ik vaak even met jullie gasten om zo een indruk te krijgen van de mensen die belangrijk zijn voor jullie. Soms vloeien daar nog wat leuke spontane foto's uit later op de dag, als ze me een beetje kennen en op hun gemak zijn bij mij. Door deze afwisseling krijg je een mooi beeld van hoe je dag was, soms van heel dichtbij en soms van wat verder af.

Na jullie bruiloft is mijn werkwijze niet veel anders dan bij andere fotoshoots. Jullie krijgen zo snel mogelijk een aantal van de mooiste foto's van jullie dag te zien om te laten zien aan wie jullie willen. Zie hierboven voor meer informatie.